Un grup de elevi din orasul Haltern din Nordrhein Westfalen (NRW) se afla in avionul Germanwings-Airbus prabusit in Alpii francezi, dupa cum precizeaza surse oficiale ale guvernului din NRW. Cei 16 elevi din clasa a zecea de la gimnaziul Joseph-Konig, insotiti de doua profesoare, se intorceau din Spania, unde au luat parte la un curs de limba spaniola, in cadrul unui program de schimb interscolar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nava Airbus 320 apartinand companiei Germanwings, firma-fiica a Lufthansa, care opera zborurile low-cost ale acesteia, se afla in 24 martie in drum de la Barcelona spre Dusseldorf. Nava s-a prabusit in Alpii francezi. La bord, conform informatiilor furnizate de compania de zbor, erau 150 de persoane, intre care 67 de germani.

Conform declaratiilor unui martor ocular citat de publicatia "La Provence", avionul s-ar fi izbit de un perete stancos de munte. Locul prabusirii se afla in apropierea micii localitati Prads-Haute-Bleone, din Alpii francezi, la circa zece km de Digne-les-Bains, dupa cum a precizat un purtator de cuvant al Airbus.

Ca reactie la tragedia aviatica, presedintele Germaniei isi intrerupe vizita din America de Sud, renuntand la a mai vizita miercuri Uruguay-ul. Cancelarul Angela Merkel si-a anulat toate intalnirile din agenda de lucru. Mesaje de compasiune au fost primite de aceasta de la multi premieri si de la presedintele rus Vladimir Putin. SUA si-au exprimat compasiunea si intentia de a colabora cu autoritatile franceze, germane si spaniole, declarand ca, in opinia Casei Albe, n-ar fi vorba de "un atac terorist".

La Paris a avut loc un minut de reculegere in Parlament, iar in landul Nordrhein-Westfalen, de unde provine grupul de scolari aflati in avionul prabusit, azi si maine toate cladirile oficiale vor purta steag de doliu.