Presedintele Vladimir Putin a demis luni doi responsabili de rang inalt, intr-o miscare surprinzatoare care vine pe fondul recentelor zvonuri legate de o disputa in centrul puterii de la Kremlin, scrie Reuters.

Demiterea celor doi vine la mai putin de o luna de la uciderea opozantului Boris Nemtov, care a expus disensiuni intre factiunile elitei rusesti rareori observate in viata politica.

Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat ca Oleg Morozov, 61 de ani, paraseste functia de sef a departamentului politici interne din motive familiale.

Peskov a anuntat si plecarea sefului departamentului pentru cooperare internationala, Serghei Bolkhovitin, fara a oferi insa niciun motiv pentru aceasta plecare. Departamentul se ocupa cu aspectele tehnice ale cooperarii internationale.

Morozov a fost inlocuit cu Tatiana Voronova, care a condus anterior organizatia de tineret a partidului lui Putin, Rusia Unita, a fost deputat si a facut parte din comitetul electoral central, inainte de a se muta la Kremlin in 2013.

Analistii spun ca Voronova este o protejata a lui Viaceslav Volodin, director adjunct al Administratiei prezidentiale care este subiect al sanctiunilor internationale in urma crizei din Ucraina.

Nu a fost inca numit un succesor pentru Bolkhovitin.

Zvonurile despre tensiuni in cadrul puterii centrale a Rusiei au fost alimentate recent de disparitia din viata publica a presedintelui Putin timp de zece zile. Acesta a reaparut in fata camerelor de luat vederi in 16 martie.