Barbatul care a comis atacul cu sabie si insecticid pe aeroportul din New Orleans a murit la spital, iar in masina sa au fost gasite dispozitive incendiare si butelii de gaz, informeaza Mediafax citand CNN.

Richard White, in varsta de 62 de ani, s-a apropiat de o poarta de securitate vineri seara (sambata dimineata, ora Romaniei) si a pulverizat insecticid spre doi agenti si spre cativa pasageri, dupa care a incercat sa atace cu o sabie, in incinta Aeroportului Louis Armstrong din New Orleans. Agentii de securitate s-au aparat folosind un bagaj, astfel ca nu au fost raniti cu sabia. Agresorul a fost impuscat de agentii de securitate, fiind transportat cu rani grave la un spital local.

Richard White a murit la spital, din cauza ranilor suferite. Seriful care se ocupa de ancheta, Newell Normand, a declarat ca anchetatorii nu au putut discuta deloc cu autorul atacului inainte ca acesta sa moara.

In masina agresorului au fost gasite sticle incendiare si butelii cu gaz, au precizat anchetatorii, care nu au putut stabili inca motivele atacatorului.