Ambasador rus: Toate tarile care se vor inscrie in sistemul antiracheta NATO vor fi tinte ale Rusiei. SUA condamna declaratiile diplomatului rus

de I.R.     HotNews.ro
Sâmbătă, 21 martie 2015, 17:27 Actualitate | Internaţional

Rusia va considera tinte legitime toate tarile care vor gazdui instalatii antibalistice ale Aliantei Nord-Atlantice, avertizeaza ambasadorul rus in Copenhaga, Mihail Vanin, amenintand ca navele militare daneze risca sa fie atacate daca Danemarca se va alatura sistemului antiracheta.

"Daca Danemarca se va alatura sistemului antiracheta, care este controlat de Statele Unite, acest lucru va insemna ca navele militare daneze vor fi tinte ale rachetelor nucleare ruse. Este important sa se stie acest lucru", a declarat ambasadorul rus la Copenhaga, Mihail Vanin, intr-un interviu acordat publicatiei Jyllands-Posten, citat de Mediafax.

"Nu cred ca danezii inteleg foarte bine situatia. Participarea la sistemul antiracheta va fi in detrimentul relatiilor dintre tarile noastre. Toate tarile care se vor alatura sistemului antiracheta NATO in viitor vor fi tinte ale rachetelor balistice ruse", a adaugat Vanin.

"Comentariile ambasadorului Rusiei sunt inacceptabile. S-a depasit limita", a reactionat ministrul danez de Externe, Martin Lidegaard, citat de Associated Press.

Statele Unite sunt de partea Danemarcei si condamna declaratiile facute de ambasadorul Rusiei privind participarea la sistemul antiracheta, a declarat reprezentantul american in Copenhaga, Ruffus Gifford.

"Statele Unite sunt alaturi de Danemarca in condamnarea declaratiilor facute de ambasadorul Rusiei. Astfel de afirmatii nu inspira incredere si nu contribuie la pace si stabilitate", a reactionat ambasadorul SUA, Ruffus Gifford, intr-un mesaj transmis prin Twitter.

Danemarca a acceptat, in august 2014, sa participe cu cel putin o fregata la sistemul antiracheta NATO din Europa, care va include elemente terestre, stationate in Romania si Polonia, si instalatii navale.


Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, avertiza in urma cu doua saptamani, ca sistemele antiracheta care urmeaza sa fie instalate in Romania si Polonia reprezinta incalcari ale prevederilor Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF). Tratatul, semnat de SUA si URSS in 1987 si intrat in vigoare pe 1 iunie 1988, obliga ambele parti sa distruga toate rachetele balistice si de croaziera cu raze de actiune cuprinse intre 500 si 5.500 de kilometri. Ca reactie la acuzatiile Moscovei, Presedintia Statelor Unite a comunicat ca sistemul de aparare antiracheta care va fi amplasat in Romania nu incalca Tratatul INF.

Statele Unite si NATO au explicat de mai multe ori ca sistemele antiracheta instalate in Europa nu sunt indreptate impotriva Rusiei, avand rolul de a contracara amenintari provenind din tari care nu se conformeaza reglementarilor internationale, precum Iranul.

Departamentul american al Apararii a anuntat in 2014 ca va efectua studii privind impactul asupra mediului pentru eventuala construire a patru sisteme terestre antiracheta pe Coasta de Est a Statelor Unite, pe fondul recomandarilor de reconfigurare a dispozitivului de aparare. Michael Gilmore, director in cadrul Pentagonului responsabil de Teste operationale si evaluarea dispozitivelor de aparare, a recomandat Agentiei americane pentru Apararea Antiracheta reconfigurarea dispozitivului antibalistic terestru, dupa o serie de teste esuate din ultimii ani. Studiile privind impactul asupra mediului vor dura aproximativ 24 de luni, iar decizia privind construirea sistemelor antiracheta va fi luata in functie de rezultate. Cele patru locatii propuse sunt Fort Drum (statul New York), poligonul naval SERE (Portsmouth, statul Maine), Baza Ravenna (Ohio) si Baza Custer (statul Michigan).

Sistemul american de aparare antibalistica opereaza cu interceptoare terestre (fixe si mobile) si maritime, capabile sa lanseze rachete pentru interceptarea unor dispozitive cu raza scurta, medie si lunga de actiune inainte de a intra in spatiul aerian si in zona teritoriala a Statelor Unite. Cel putin 13 sisteme terestre de interceptare antiracheta exista pe Coasta de Vest a SUA, la Fort Greely (Alaska) si Vandenberg (California). Pana in anul 2017, in vestul SUA vor exista in total 44 de rampe de interceptoare antiracheta.

Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu raza scurta si medie de actiune. In prezent, exista cel putin 24 de sisteme Aegis instalate pe nave militare americane, majoritatea patruland in Oceanul Pacific. Tot sisteme Aegis urmeaza sa fie utilizate in planul de creare a unui "scut antiracheta" NATO in Europa, scopul fiind contracararea amenintarilor reprezentate de tari precum Iranul. Sisteme Aegis adaptate pentru uz terestru (Aegis Ashore) urmeaza sa fie instalate la baza de la Deveselu (Romania) si in Polonia. O alta componenta a sistemului antibalistic este sistemul terestru mobil de mare altitudine THAAD, instalat pe camioane militare.
Articol sustinut de Metropolitan Life

​VIDEO INTERVIU Emilia Bunea, Metropolitan Life: Orice om are dreptul la o asigurare de viata, iar un produs cu o prima de 30 de lei pe luna este ideal pentru a atinge nevoile de protectie de baza / Calin Rangu, ASF: Din pacate suntem o piata a RCA-ului in comparatie cu alte tari europene

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life si Calin Rangu, Director, Directia Protectia Consumatorului, ASF au discutat intr-un interviu despre rolul telemarketingului in zona asigurarilor de viata, despre tendintele din piata romaneasca si regulile care trebuie respectate de catre persoanele care contacteaza potentiali clienti.
8662 vizualizari
 • +20 (30 voturi)    
  obraznicatura (Sâmbătă, 21 martie 2015, 17:33)

  giigi [utilizator]

  du-te bai si te culca!
 • +22 (34 voturi)    
  Gargara (Sâmbătă, 21 martie 2015, 17:36)

  Soljenitin [utilizator]

  Aceeasi gargara belicoasa sovietica a mujicilor care uita ca mai au si altii armament nuclear si second strike capability.

  In concluzie, mujicul ragaie a vodca, NATO isi vede mai departe de treaba.
   #showComment#showComment#showComment
 • +23 (33 voturi)    
  O declaratie infecta... (Sâmbătă, 21 martie 2015, 17:45)

  dekar [utilizator]

  in afara spiritului si convenientelor diplomatice,cu certe intentii de intimidare.
   #showComment
 • +14 (28 voturi)    
  asta-i cel putin declaratie de razboi voalata (Sâmbătă, 21 martie 2015, 17:46)

  mnicku [utilizator]

  si rusii nu se potolesc .
  Sper sa nu inceapa ww 3.
   #showComment
 • +28 (36 voturi)    
  tari scalve sau tinte, (Sâmbătă, 21 martie 2015, 17:57)

  rov [utilizator]

  asta ofera rusia de azi omenirii.
  tupeu de interlop jegos...
   #showComment
 • +11 (13 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 21 martie 2015, 17:57)

  rerenenegate [utilizator]

  Cetatean deja inscris in sistemul anti-racheta NATO: va vom manca cu fulgi cu tot! Si daca mai aveti tupeul sa comentati, o veti pati mult mai rau...
 • +30 (36 voturi)    
  Știre de acum 150 de ani (Sâmbătă, 21 martie 2015, 18:02)

  mitg [anonim]

  Nouă din 1884 ni s-a pus în vedere faptul că o Românie puternică și independentă nu este dorită de Rusia, fie ea Imperială, comunistă sau federală.

  Se știe.
 • +25 (31 voturi)    
  Asta e maica Rusie (Sâmbătă, 21 martie 2015, 18:05)

  -dorian- [utilizator]

  Sistemul antiracheta NATO e pentru aparare iar rusii vorbesc despre un eventual atac al lor
 • +19 (23 voturi)    
  Incet, incet si alte tari... (Sâmbătă, 21 martie 2015, 18:10)

  Lucky1 [utilizator]

  ...din afara NATA vor participa la sistemul anit-racheta balistica nu pentru ca le-ar fi frica de NATO ci tocmai de Rusia. Iar acest sistem, pana una-alta este cel mai eficace impotriva terorismului nuclear la care apare tot mai evident sa recurga Rusia.
 • +15 (19 voturi)    
  Mentalitate de cizma (Sâmbătă, 21 martie 2015, 18:21)

  CititorulComentator [utilizator]

  Daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra.
   #showComment
 • +15 (19 voturi)    
  Mujicul de pe kiseleff (Sâmbătă, 21 martie 2015, 18:29)

  Hanscecantalamitraliera [anonim]

  Daca rosteste Ceva identical trebuie expulzat....mazeta stie de ce...
 • +4 (12 voturi)    
  sa (Sâmbătă, 21 martie 2015, 19:28)

  baronul stanganbutch [utilizator]

  vina madam matra firea pandele sa-i dea pe rusi in judecata pentru santaj.
  Acum sper ca si orbii voluntari care sint occidentalii vad cine sint rusii. Macar acum, si desi sint convins ca danezii nu se vor lasa intimidati, altii sint sigur ca o vor face. Din lasitatea caracteristica.
 • +8 (14 voturi)    
  sugestie (Sâmbătă, 21 martie 2015, 19:37)

  Klaus_CT [utilizator]

  De ce nu-i ameninta mai bine ca ii termina din punct de vedere economic?
  Probabil pentru ca sunt niste grobieni si nu sunt in stare decat sa ameninte cu potentialul lor economic? Niste mizerii...
 • +10 (14 voturi)    
  Mda, altfel le dadeati paine cu unt..zat mujicule (Sâmbătă, 21 martie 2015, 20:14)

  Excelsior [utilizator]

  ca nu mai va crede nimeni minciunile.
 • +17 (19 voturi)    
  Glani disperati (Sâmbătă, 21 martie 2015, 20:18)

  Daniels22026 [utilizator]

  Rusii ameninta pe toata lumea. Si-au pierdut mintile.

  Au efectuat niste cuceriri militare care nu puteau sa-i aduca decit la disperare. Si culmea, ca sa blocheze apararea NATO, ameninta in gura mare, ca sa provoace teama. Cum isi inchipuie ei ca teama va bloca apararea NATO?! Evident ca teama genereaza masuri de aparare. Repet, rusii si-au pierdut mintile.
 • +13 (19 voturi)    
  toate tarile.. (Sâmbătă, 21 martie 2015, 20:29)

  Gheorghescu [utilizator]

  ...care nu au acceptat sa fie sclavii Rusiei sunt deja tinta lor. Nu trebuie sa-si faca nimeni iluzii si e mai bine ca lucrurile sa fie clare si rusii sa ameninte pe fata.
  Cat despre amenintare, arata ca si cum un talhar se supara pe tine ca ti-ai luat un caine.
 • +15 (21 voturi)    
  Paranoie? (Sâmbătă, 21 martie 2015, 20:48)

  A.Corneliu [utilizator]

  Logic, o tara care isi instaleaza protectie antiracheta, deci o arma pur defensiva, devine automat agresoare si justifica o replica militara?

  Da.
  Intr-o minte paranoica, bineintelres.
 • +15 (21 voturi)    
  Oricine n-a fost deja facut sclavul rusilor (Sâmbătă, 21 martie 2015, 21:08)

  Romania, tara pomanagiilor [utilizator]

  este o tinta a rusilor.

  Nu exista notiunea de "aliat al Rusiei", ci doar sclav sau inamic al Rusiei.
 • +21 (25 voturi)    
  rusul vorbeste ca sa nu taca (Sâmbătă, 21 martie 2015, 21:50)

  Vlad [anonim]

  Ce a spus ambasadorul nu e nicio noutate.

  Normal ca, daca Rusia va porni razboi contra NATO, va considera tinte navele militare ale NATO, inclusiv pe cele ale Danemarcei. Cu scut sau fara scut.

  De alftel uite ca Ukraina e tinta Rusiei fara a avea vreun scut. Si nici Malaezia nu are scut, si tot le-au dat jos avionul anul trecut.

  Oricum e o nesimtire sa dai un astfel de mesaj ca ambasador, dar na, Rusia si bunul simt. In locul Danemarcei l-as trimite urgent acasa .
   #showComment
 • +13 (23 voturi)    
  Asta ameninta (Sâmbătă, 21 martie 2015, 23:06)

  adrian88000 [utilizator]

  si santajeaza. Care este pedeapsa pe care o merita ?
 • -21 (33 voturi)    
  aoleu (Sâmbătă, 21 martie 2015, 23:21)

  The Saker [utilizator]

  ba, voi astia mari razboinici si rusofobi, sunteti postacii aia platiti de Udrea si Basescu de care zice DNA-ul? ati primit alta tema de casa mai nou?
   #showComment#showComment#showComment#showComment
 • -7 (13 voturi)    
  The friend of my enemy... (Sâmbătă, 21 martie 2015, 23:36)

  Nyk1 [utilizator]

  Poate știți zicala.
 • +8 (14 voturi)    
  de la rasPutin (Duminică, 22 martie 2015, 5:51)

  pepeman [utilizator]

  Țăranului ăstuia de la vodcă i se trage. Să ataci o navă cu racheta nucleară e ca și cum ai omorî un țânțar cu mitraliera.
 • +10 (14 voturi)    
  Ia mâncat vodka cuvintele? (Duminică, 22 martie 2015, 7:56)

  vali47 [utilizator]

  Rusul cred-că vroia să spună că toate țările sunt ținte ale Rusiei,dar cele care au sistemul antirachetă se pot apăra.Vezi Georgia,Ucraina,Moldova,Armenia care nu au sisteme antirachetă și sunt cotropite de ruși.Pe unde sunt sisteme antirachetă rușii latră pe la margine și vor să găsească slăbiciunile.Să sperăm că le vom exploata noi pe ale lor.
 • -2 (4 voturi)    
  amenintarea,rugamintea, (Duminică, 22 martie 2015, 13:56)

  silviana [anonim]

  apelul la toleranta,deschidere,relatii,intr'o singura declaratie a unui agresor impertinent,inconstient,dornic de a se extinde,de a stapini,controla supune,parazita alt tip de organism,cu alte reguli,valori incompatibile cu propria'i existenta;la agresori microscopici omul a creat scutul vaccin,la agresori umani- infractori,a creat legi,structuri care sa ii elimine din societate,dna este parte din acest scut cu actiune de deparazitare a societatii,de eliminare din structurile statului pe care acesti corupti le'au parazitat;rusia,un agresor de acelasi tip parazitar,necesita un scut,scutul antiracheta;coruptii ca toti infractorii,vor sa traiasca parazitind societatea,nu vor sa devina oameni,sa respecte legile,regulile de convietuire,nu vor nici sa raspunda in fata justitiei-scutului-forma de aparare a oricarei societati;au acelasi discurs,tariceanu nu admite,vrea dezbateri cu societatea civila,ong'euri,specialisti,se simte ghilotinat de justitie,vrea reveniri,ameninta,altii se vaita,abereaza,cer ajutor,aparare,revolte populare cu-asa nu se mai poate,s'a mers prea departe,ramine tara fara conducatori,coruptia e ajutor,e in gena poporului roman sa se imbogateasca din infractiuni;ori ei nu pricep ca,fiind o amenintare letala,sint eliminati din functiile de decizii ale statului,nu e nimic spectaculos pt.ca asta fac oamenii exact de cind lumea si pamintul-pt.fiecare agresiune,amenintare,de'a lungul timpului,au creat scuturi pt a'si continua evolutia;civilizatia actuala s'a obtinut in acest fel,nu in altul,prin crearea de scuturi la orice fel de agresiune;concluzia-de la virus la corupt-individ/stat,omenirea a actionat prin contramasuri de aparare pt. a'si securiza existenta;apelul la sentimentalisme lacrimogene,revolte antijustitie/dna, amenintari grobiene,au fost,vor fi tratate cum se cuvine,rational,logic,eficient in acest razboi ne/vazut de la crearea lumii in care nimeni nu a fost,nu e,nu va fi buricul pamintului caruia sa i se'nchine omul,omenirea,civilizatia umana.
 • +4 (6 voturi)    
  Rusia stie sa ameninte, dar... (Duminică, 22 martie 2015, 20:21)

  lis.nc [utilizator]

  stie oare ce urmareste China? Si in acest moment China e a doua economie a lumii! Intr-un fel sau altul, la momentul actual China e in pozitia Japoniei in 1940: ori ataca zonele unde sunt resurse, ori moare economia! Si chinezii stiu sa astepte! Si mai ales nu uita (a se vedea ocuparea Mongoliei, Tanu-Tuwa, Manciuria de nord, etc) asa ca vom vedea lucruri interesante in extremul orient! Plus ca una e Ucraina sau Danemarca si alta e China!
 • 0 (0 voturi)    
  Rusia nu ameninta ci aduce la cunostinta (Luni, 23 martie 2015, 14:54)

  sebastian [anonim]

  Cine nu a studiat mentalitatea poporului si cultura rusa nu poate intelege ce inseamna o asemenea afirmatie scrisa pe un petic de ziar virtual.Eu insumi sunt ingrozit de ce vremuri traim gandindu-ma la faptul ca in sec 21 avem parte de un mediu aproape identic din cel de-al doilea razboi mondial.Iar daca vom realiza ca este un mod strategic de a continua sa consideram acest subiect ca ceva care este pur ca tinta de manipulare ordinara eu v-as sugera sa vedeti realitatea pe care o transmit si alte tari nu doar ce prezinta Romania in stiri extere.Apoi daca nu va este suficient de importanta asta, calculati cati morti a adus aceast subiect pana in prezent si daca nici acest lucru nu va starni o serioasa problema de schimbare a atitudinii atunci nu va ramane decat sa dormiti pe o ureche poate asa o sa va considerati mai in siguranta.Cand un caine latra are ceva de spus iar daca nu este inteles va incepe sa muste.Este o simpla filozofie a comunicarii dar asta doar pentru cei care cunosc pshihologia cainelui.Pacat sa te apuci sa dai din clanta fara pic de cultura generala si fara pic de responsabilitate si intelegere minimala in ceea ce priveste lasatul unui comentariu la un articol.Sunt convins ca asta se intampla si datorita relatiei elev scoala care sa terminat cu mult timp in urma pentru unii.
 • 0 (0 voturi)    
  cand doi se bate al trei-lea castiga (Luni, 23 martie 2015, 14:57)

  cris10 [anonim]

  Cam asa sta treaba, China asteapta la cotitura si cand va fi cazul, va intra sa-si revendice teritorii, scenariul fiind exact ca in ww2 intre rusi si americani cand au intrat in Germania.
  Tot ameninta rusii cu bomba atomica, e o vorba la noi "cine da cu sabia de sabie moare", de aceea fiecare tara vecina are dreptul sa -si APERE teritoriul suveran, cum crede de cuviinţă, nu cu arme de atac.
  Si asa, cred ca rusii cu submarinele atomice sunt in apele internationale pe langa coasta americii, de aceea se impun masuri mai drastice, ei rusii fac regii de atac, de aparare pe mai multe fronturi.
  Pt. ce se pregatesc?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri