Un schimb de focuri a avut loc joi in zona liniei de contact dintre trupele azere si armene din Nagorno-Karabah, incidentul soldandu-se cu mai multi morti si raniti, relateaza BBC News Online.

Ministerul azer al Apararii a anuntat ca 20 de membri ai armatei armene au fost ucisi sau raniti in urma unei "lovituri grele aplicate inamicului", citeaza Mediafax.

Serviciul de presa al Ministerului Apararii din Nagorno-Karabah a anuntat trei morti si patru raniti un urma acestui schimb de focuri.

Incidentele armate s-au multiplicat in ultimele luni in Nagorno-Karabah, o regiune cu populatie majoritar armeana aflata in centrul unui conflict separatist bilateral.

Pe 12 noiembrie, fortele armate din Azerbaidjan au doborat un elicopter militar armean, unul dintre cele mai grave incidente produse de la incheierea conflictului dintre cele doua tari pe tema regiunii Nagorno-Karabah.

Aflata in componenta Azerbaidjanului din perioada sovietica, regiunea separatista Nagorno-Karabah a fost motivul unui razboi care a provocat 30.000 de morti si sute de mii de refugiati in perioada 1988-1994.

Un armistitiu a fost semnat in 1994, dar autoritatile de la Baku si Erevan nu au ajuns la un acord in legatura cu statutul regiunii, care ramane un motiv de tensiuni in Caucazul de Sud, zona strategica situata intre Iran, Rusia si Turcia.