Ministrul Apararii din Ungaria, Hende Csaba, se afla in centrul unui scandal dupa ce presa din tara vecina a scris ca, in octombrie 2011, el ar fi petrecut o noapte intr-un hotel de 5 stele din Paris impreuna cu secretara sa, Monika Szajlai, in prezent iubita sa oficiala. Ministrul ungar a platit cate 750 de euro de persoana pentru o noapte de cazare, scrie Politics.hu, citand tabloidul Blikk. Tabloidul sustine ca toate cheltuielile au fost achitate de Ministerul Apararii, care refuza sa ofere insa vreo informatie invocand "ratiuni de aparare si securitate nationala".

Deplasarea la Paris ar fi avut loc de ziua de nastere a Monikai Szajlai, pe atunci secretara ministrului, care la acea vreme era casatorit cu o alta femeie. Hende Csaba si Monika Szajlai au recunoscut intre timp ca formeaza un cuplu, insa sustin ca acest lucru se intampla incepand din 2013.

Monika Szajlai, actuala logodnica a lui Hende Csaba, este angajata in prezent la doua companii de stat din Ungaria, la una dintre ele facand parte din consiliul de administratie, potrivit informatiilor Blikk.

Tabloidul maghiar Blikk a publicat, in trecut, mai multe povesti asemanatoare despre cheltuielile politicienilor din Ungaria.