​Un tribunal german a interzis miercuri Uber sa opereze servicii fara a avea licenta de taxi si a stabilit restrictii dure pentru orice incalcari ale regulilor privind transporturile locale, informeaza Reuters. Acest ultim caz, adus in fata justitiei de grupul Taxi Deutschland impotriva UberPOP, este doar unul din zecile de procese declansate in tarile europene impotriva Uber in ultimele luni.

UberFoto: Uber

Controversatul serviciu a fost lansata si in Romania la sfarsitul lunii februarie.

Potrivit deciziei de miercuri, orice incalcare a legislatiei de catre Uber o va face pasibila de o amenda de 250.000 de euro a decis completul de trei judecatori. Uber va continua in Germania doar cu masini si soferi licentiati conform legii.

Avocatii ce au reprezentat Uber au spus in fata instantei ca aceasta nu ar trebi sa se supuna legilor ce reglementeaza taximetria pentru ca Uber doar intermediaza schimbul dintre soferi si clienti. Unul dintre judecatori a replicat insa ca, "in acest caz, ar trebui sa spuneti ca Uber ofera calatorii pe gratis".

Pana acum, compania americana a fost dat in judecata in Belgia, Franta, Germania, Olanda si Spania. Soferii de taxi au protestat impotriva ei in mai multe orase importante din Europa.