Rusia duce in Crimeea un numar de bombardiere strategice supersonice Tu-22M3, a declarat agentiei TASS o sursa din ministerul rus al apararii. Potrivit portalului de stiri meduza.io, aceste manevre fac parte din testele de pregatire operationala anuntate in Crimeea pe 16 martie.

Peninsula CrimeeaFoto: Google Earth

Potrivit sursei citate, cateva avioane de lupta si bombardiere sunt, de asemenea, trimise in Kaliningrad, enclava ruseasca de la Marea Baltica aflata intre Polonia si Lituania.

"Fortele noastre de la sol din zona Baltica vor fi intarite cu sisteme de rachete mobile balistice Iskander provenite din Districtul Militar de Vest, care vor fi aduse cu navele amfibii de asalt din Flota Baltica", a declarat un purtator de cuvant al ministerului apararii.

Ca parte a testelor de pregatire militara, doua regimente speciale aeropurtate vor fi transferate in zona arctica ruseseasca.

Testele facute de armata rusa, ce includ Flota Nordica, unele unitati din Districtul Militar de Vest si fortele aeropurtate vor continua pana pe 21 martie. Exercitiile implica 38.000 de soldati, 3.360 de piese de armament, peste 55 de nave de lupta si submarine si 110 avioane si elicoptere.