Partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu, se claseaza pe primul loc in urma scrutinului parlamentar din Israel, devansand alianta politica de centru-stanga Uniunea Sionista, potrivit sondajelor realizate la iesirea de la urne, potrivit Mediafax.

Benjamin NetanyahuFoto: Agerpres/AP

UPDATE Premierul israelian Benjamin Netanyahu a revendicat, marti seara, "o mare victorie" a partidului sau Likud in alegerile parlamentare anticipate din Israel, relateaza le Figaro, in pagina electronica.

Potrivit unui sondaj prezentat de postul Channel 2, partidul Likud este creditat cu 28 de locuri in Parlamentul de 120 de locuri, iar alianta politica Uniunea Sionista (centru-stanga) - condusa de liderul Partidului Muncii (stanga), Isaac Herzog, si de liderul Hatnua (centru-stanga), Tzipi Livni, - ar obtine 27 de locuri.

Lista Araba Unita (a etnicilor arabi din Israel) se claseaza pe locul al treilea, cu 13 locuri in Knesset, urmata de formatiunea laica de centru Yesh Atid, cu 12 locuri, si de partidul Kulanu (centru), cu 10 locuri.

Partidul religios de dreapta Bayit Yehudi (Caminul Evreiesc) este creditat cu opt locuri, Shas (ultraortodox) cu sapte, formatiunea Iudaismul Unit al Torei ar urma sa aiba sase membri in Knesset, iar Meretz (ecologist, stanga), cinci.

Prezenta la urne a fost de aproximativ 70 la suta dintre alegatori.