Mohammed Emwazi, identificat de presa drept "John Jihadistul", le-ar fi cerut scuze parintilor sai pentru rusinea creata familiei, dar fara a-si exprima vreo remuscare pentru uciderea barbara a ostaticilor occidentali, relateaza Daily Mail, in editia electronica, scrie Mediafax.

Familia Emwazi a fost nevoita sa se ascunda de cand identitatea lui a fost descoperita, potrivit Daily Mail. Aceasta a fost sfatuita sa isi paraseasca locuinta pentru a fi in siguranta, iar acum mama lui traiste intr-un loc secret, sub protetia politiei, impreuna cu patru dintre cei cinci frati si surori ai lui Mohammed. Tatal acestuia si sora sa mai mare se afla in Kuwait.

The Sunday Times sustine ca Emwazi a trimis scuzele printr-o parte terta pentru "problemele si necazurile pe care le-a provocat dezvaluirea identitatii sale". In credinta islamica se crede ca cei care nu se supun sau nu isi respecta parintii sunt mai predispusi sa mearga in iad. Premierul kuwaitian i-a spus tatalui lui Emwazi, Jasem, sa se distanteze public de actiunile fiului sau cerandu-si scuze sau sa paraseasca tara.

Kuwaitienii au devenit tot mai frustrati de mesajele contradictorii venite din partea tatalui lui Mohammed Emwazi, cetatean britanic in varsta de 51 de ani. Saptamana trecuta, acesta i-a spus unui fost coleg de serviciu ca fiul lui este un "caine" si ca spera sa moara. Dupa doar cateva zile, avocatii lui Emwazi din Kuwait au sugerat ca nu exista "nicio dovada" ca barbatul mascat care apare in inregistrarile video este Mohammed.

Emwazi s-ar afla in Kuwait cu fiica sa mai mare Asma, in varsta de 25 de ani, de cel putin doi ani. Sotia sa, Ghaneya, si alti patru copii au ramas la Londra si sunt acum paziti de politie intr-un hotel, cu un cost estimat la 5.000 de lire sterline pe zi.