Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca Angela Merkel a fost prima care i-a vorbit despre preluarea acestei functii si a marturisit ca nu poate refuza "doamne atat de dragute", relateaza agentia Associated Press, citata de Mediafax.

Cancelarul german Angela Merkel "a fost prima care mi-a vorbit (despre functia de secretar general al NATO - n.r.). Si trebuie sa recunosc ca am o problema sa spun nu atunci cand sunt rugat de doamne atat de dragute", a declarat Stoltenberg, intr-un interviu pentru emisiunea "Skavlan" de la postul suedez de televiziune SVT.

Fost premier norvegian, Stoltenberg l-a inlocuit pe Anders Fogh Rasmussen in functia de secretar general al NATO in octombrie 2014.

El a declarat in cadrul aceluiasi interviu ca este dificila cooperarea cu Rusia daca Moscova nu respecta granitele vecinilor sai, o referire la interventia rusa in Ucraina.

Stoltenberg a subliniat ca statele membre NATO, precum tarile Baltice, nu se confrunta cu aceeasi amenintare, pentru ca Alianta le-ar proteja, iar "liderii rusi inteleg acest lucru".