Un tanar de culoare de 19 ani a fost impuscat mortal vineri seara de un politist la Madison, in statul american Wisconsin, a informat seful politiei orasului, conform caruia tanarul l-ar fi agresat pe acesta, relateaza Agerpres.

Dupa acest incident, mai multe zeci de persoane s-au adunat la locul tragediei scandand "Vietile negrilor conteaza", sloganul utilizat de manifestantii care protesteaza impotriva violentelor politienesti impotriva persoanelor de culoare, potrivit postului local WKOW.

Seful politiei locale, Mike Koval, a declarat sambata pe acelasi post de televiziune ca "primele elemente ale anchetei nu indica existenta unei arme" care sa fi fost utilizata de tanar.

Un politist s-a deplasat la domiciliul tanarului suspectat ca a perturbat circulatia rutiera si ca a agresat pe cineva. Auzind zgomot, politistul a fortat intrarea in domiciliu, a precizat Koval. "Acelasi subiect l-a agresat pe politist... care a scos pistolul si a tras", a precizat seful politiei.

Politistul a incercat "imediat" sa-l resusciteze pe tanar, dupa care acesta a fost transportat la spital, unde a murit in urma ranii suferite.

Departamentul omucideri din Madison a deschis o ancheta in acest caz.

In ceea ce priveste manifestatiile, seful politiei a spus ca "avand in vedere ceea ce s-a intamplat nu doar in tara noastra ci si in propria noastra comunitate, intelegem ca unii locuitori sa aiba o reactie foarte viscerala, plina de emotie si de manie".

"Totusi, facem apel la toata lumea sa dea dovada de calm si retinere", a adaugat el.

Incidentul s-a produs in ajunul comemorarii celei de a cincea aniversari a marsului pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare de la Selma, Alabama, la care urmeaza sa participe sambata presedintele Barack Obama.

Manifestatiile impotriva violentelor politienesti fata de persoane de culoare s-au inmultit dupa moartea la Ferguson, la inceputul lui august, a lui Michael Brown, impuscat si el mortal de un politist alb.