​Sustinatorii gruparii teroriste Statul Islamic operau prin cel putin 46.000 de conturi de Twitter la final de 2014, arata un studiu al think-tank-ului Brookings Institution. Cercetarea arata ca peste 500 de conturi erau super-active ca numar de postari, iar numarul mediu de urmatori/cont era de 1.000. Twitter a suspendat un numar mare de conturi in ultimul timp. promitand sa continue putermic eliminarea acelor conturi prin care gruparea ISIS si-a promovat actiunile sangeroase.

Brookings Institution mentioneaza ca intre septembrie si decembrie 2014 au existat cel putin 46.000 de conturi de Twitter cu continut pro-ISIS. Nu toate au fost active simultan, insa numarul de 46.000 reprezinta o estimare minima, numarul real putand fi chiar de 70.000. Cele mai multe conturi au fost create in Irak si Siria, iar ISIS se bazeaza mult pe retelele sociale si pentru a atrage occidentali care sa vina sa lupte pentru asa-zisul "califat".

Cel mai active au fost 500-2.000 de conturi care au postat furibund diverse lucruri pentru a promova ISIS si continut anti-occidental. Conturile pro-ISIS au un numar mediu de 1.000 de followeri.

Raportul vine in contextul in care Twitter a declansat o campanie puternica de eliminare a continutului abuziv din retea si a suspendat in ultimele patru luni din 2014 o mie de conturi ale sustinatorilor Statului Islamic. Un alt raport noteaza ca Twitter a inchis saptamana trecuta alte 2.000 de conturi pro-ISIS.

Cum era de asteptat, cei de la ISIS au amenintat cu moartea conducerea Twitter. ISIS s-a folosit de aceste conturi pentru a promova actiunile odioase: decapitari, ostatici chinuiti si alte imagini dure.