Mark Feygin, avocatul pilotului ucrainean Nadia Savcenko, detinuta in Rusia, a confirmat joi ca aceasta a incetat greva foamei, relateaza Ukrinform, in pagina electronica, citeaza Mediafax.

"Vin de la Nadia Savcenko. Pot confirma declaratiile Serviciului Federal al Penitenciarelor cu privire la hotararea ei partiala de a pune capat grevei foamei", afirma el intr-un comunicat.

"Da, ma simt neplacut din punct de vedere fizic, dar nu intr-atat incat sa mor acum ... Asa ca este momentul sa mananc niste pui", afirma pilotul ucrainean.

Anterior, in cursul zilei de joi, Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia afirmase ca Nadia Savcenko si-a suspendat greva foamei.

Nadia sau Nadejda Savcenko a fost incarcerata la Voronej pe 8 iulie, iar pe 24 septembrie a fost transferata la Moscova. Ea este acuzata de complicitate la uciderea a doi jurnalisti rusi in estul Ucrainei.

Un tribunal din Moscova a prelungit pe 10 februarie mentinerea in custodie pana la 13 mai a lui Savcenko, considerata un simbol al conflictului intre fortele ucrainene si separatistii prorusi din estul Ucrainei si aleasa in Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) in timp ce era in detentie.

Ea a intrat in greva foamei in semn de protest fata de mentinerea sa in arest in Rusia.