Presedintele Camerei Reprezentantilor din Congresul american, John Boehner, si un grup de congresmeni i-au cerut joi presedintelui Barack Obama sa aprobe livrarea de arme Ucrainei, transmite DPA, citat de Agerpres.

''Va solicitam sa aprobati rapid masuri suplimentare pentru a sprijini eforturile Ucrainei de a-si apara teritoriul suveran, inclusiv prin transferul de sisteme letale defensive catre armata ucraineana'', se arata intr-o scrisoare semnata de mai multi parlamentari americani.

Acestia au subliniat importanta continuarii eforturilor diplomatice alaturi de partenerii europeni in vederea solutionarii crizei din estul Ucrainei, dar i-au cerut liderului de la Casa Alba sa 'convinga Europa sa opreasca acest atac asupra ordinii internationale, pentru a evita ca politica externa a SUA sa fie luata ostatica de cel mai mic numitor comun al consensului european'.

Administratia Obama inca nu a luat o decizie cu privire la furnizarea de arme Ucrainei, dar oficiali de rang inalt din Pentagon au declarat ca sunt deschisi fata de aceasta posibilitate.