Viitorul sediu al spionajului extern german a fost inundat si pagubele ar putea fi de mai multe milioane de euro dupa ce au fost furate mai multe robinete au fost furate de la etajele superioare ale cladirii, scrie AFP.

Presa germana se intrecea joi in ironizarea situatiei, cu atat mai mult cu cat, in 2011 au fost furate planurile cladirii a carei constructie a inceput in 2006 si ar urma sa fie gata la finele lui 2015.

"Watergate in viitorul sediu al BND", serviciul de informatii externe al Germaniei, titra cotidianul berlinez Der Tagesspiegel, in timp ce Berliner Zeitung se intreba: "Cate robinete au disparut? E secret"!

Furtul s-a produs in "cel mai pazit santier din Berlin", nota Bild, in conditiile in care presa germana subliniaza ca locul era echipat cu camere de luat vederi si era pazit pe gardieni. Cladirea de sapte etaje din centrul Berlinului urmeaza sa gazduiasca cei circa 3.000 de angajati ai BND, care are in prezent sediul in apropiere de Munchen.

Potrivit Bild, furtul s-a produs marti dimineata si nu a fost descoperit decat dupa-amiaza, astfel incat "mii de litri de apa" s-au raspandit, afectand in special usile si circuitele electrice.

Bild nu exclude un mobil "politic" al furtului, in conditiile in care robinetele au fost luate de la etajele superioare, creand astfel conditiile pentru pagube cat mai mari.

In total, costul pagubelor ar putea depasi cateva milioane de euro si ar putea genera intarzieri in livrarea cladirii, potrivit presei germane.