NATO trebuie sa se protejeze de razboiul informatic asociat cu criza ucraineana, au convenit joi secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, si presedintele slovac Andrej Kiska, scrie Prague Post.

"Am convenit ca minciuna are picioare scurte. Cu siguranta vom castiga aceasta lupta", a spus Kiska.

In situatia actuala, problema nu este reprezentata de schimbul liber de opinii, care este unul dintre fundamentele democratiei, ci de dezinformatiile platite si minciunile flagrante care sunt diseminate in numar foarte mare in mediul online, a adaugat el, solicitand NATO sa trateze cu atentie aceasta problema.

Stoltenberg a afirmat ca Alianta, ca intreg, dar si fiecare tara separat se confrunta cu propaganda si razboiul informational. Cu toate acestea, a spus el, dezinformarea nu va avea succes.

Stoltenberg nu crede insa ca propaganda este cel mai bun raspuns la propaganda. Minciunile pot avea succes pe termen scurt dar pe termen lung adevarul va castiga.

De aceea o dezbatere deschisa, democrata, atat la nivelul tarilor membre cat si al aliantei reprezinta cele mai bune modalitati de confruntare cu propaganda, a afirmat Stoltenberg.