Fostul director al CIA si general de armata David Petraeus a pledat vinovat intr-un tribunal federal la acuzatia de sustragere neautorizata si pastrare a unor documente clasificate, informeaza marti Ministerul Justitiei din SUA, relateaza Reuters, preluata de Agerpres.

Documentele care dezvaluie faptul ca David Petraeus pledeaza vinovat au fost depuse la tribunalul federal din Charlotte, din statul Carolina de Nord. Un avocat al lui Petraeus, Robert Barnett, a refuzat sa comenteze situatia.

Investigatia Ministerului Justitiei s-a axat asupra acuzatiei ca el a permisul accesul Paulei Broadwell, o femeie care a activat in cadrul armatei dar care era in rezerva la momentul producerii faptelor si cu care directorul CIA a avut o relatie, la contul sau de email si la alte documente clasificate.

Petraeus a demisionat din postul de director al CIA in 2012, dupa ce relatia extraconjugala a devenit de notorietate publica. David Petraeus a fost unul dintre cei mai importanti comandanti militari ai SUA din ultimii ani, fiind comandant al fortelor americane in Irak si in Afganistan.

Fostul director al CIA a afirmat pana in prezent ca nu i-a furnizat informatii clasificate Paulei Broadwell, care ii scria biografia la momentul relatiei extraconjugale.