Barack Obama, Francois Hollande, Angela Merkel, David Cameron, Matteo Renzi si Donald Tusk au convenit marti ca este nevoie de o "reactie puternica" a comunitatii internationale in cazul unei "rupturi majore" in procesul de aplicare a masurilor adoptate la Minsk, a anuntat marti seara presedintia franceza, citata de AFP.

Aceasta videoconferinta consacrata crizei din Ucraina si "securitatii mondiale" intre presedintele american si liderii francez, german, britanic si italian, alaturi de presedintele Consiliului european, a fost anuntata public de Barack Obama.

Potrivit presedintiei franceze, cei sase lideri "au confirmat rolul esential al OSCE in vederea asigurarii supravegherii" procesului Minsk, "fiind vorba in special de incetarea focului si de retragerea armelor grele". Participantii au pledat pentru intarirea "mijloacelor" la dispozitia OSCE.

Aproximativ 520 de observatori OSCE sunt prezenti acum in Ucraina.

"Ei au reamintit legatura existenta intre sanctiunile in vigoare si aplicarea in ansamblu a pachetului Minsk", se arata in comunicatul Palatului Elysee.

In comunicat se mai spune ca discutia a mai vizat si situatia din Libia, fara alte precizari.

Vom reveni cu amanunte