Prietena opozantului rus Boris Nemtov, manechinul ucrainean Anna Duritka, reclama faptul ca este retinuta in Rusia iar mama acesteia a cerut ajutorul autoritatilor din Kiev si a afirmat ca se teme pentru siguranta fiicei sale, scrie AFP.

Anna Duritka, in varsta de 23 de ani, era impreuna cu Boris Nemtov pe un pod in imediata apropiere a Kremlinului in momentul in care acesta a fost ucis, in noaptea de vineri spre sambata.

"Anchetatorii ma intreaba si nu imi spun cand voi fi eliberata si pentru ce ma tin aici. Mi se explica faptul ca sunt motive de securitate", a declarat tanara, pentru televiziunea rusa de opozitie Dojd.

Tanara, care spune ca se afla in "apartamentul unui prieten la Moscova", a declarat ca este "intr-o stare psihologica foarte dificila" si ca "se simte rau".

Aceasta a refuzat sa evoce vreo ipoteza legata de crima: "Nu cred nimic (...) nu stiu cine a facut asta".

"Nu stiu cum s-a apropiat asasinul, era chiar in spatele meu", a adaugat ea. "Vreau sa revin acasa, la mama, dar sunt sub protectie si nu mi se autorizeaza plecarea".

"Am dreptul sa parasesc Rusia, nu sunt un suspect. Sunt martor si am dat toate informatiile pe care le aveam, am facut totul pentru a ajuta ancheta", a adaugat ea.

Intervievata de o televiziune ucraineana, mama lui Anna, Inna, a afirmat ca se teme pentru siguranta fiicei sale.

"Cred ca vor sa-i intinda o capcana, sa faca din ea un vinovat", a spus ea, pentru televiziunea 1+1.

Inna Duritka spune ca anchetatorii rusi vor sa lege uciderea lui Boris Nemtov de criza ucraineana, in conditiile in care opozantul a denuntat cu cateva ore inainte de moartea "agresiunea" presedintelui Vladimir Putin in Ucraina, unde si-au pierdut viata 6.000 de oameni.

"Cer presedintelui ucrainean si ministrului Afacerilor Externe sa ajute astfel incat fiica mea sa revina acasa. Este nevinovata", a spus Duritka.