Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat ca liderul opozitiei ruse, Boris Nemtov, a fost ucis din cauza ca se pregatea sa prezinte dovezi ale implicarii Rusiei in conflictul separatist din estul Ucrainei, scrie Moscow Times. "Nemtov a spus ca va prezenta dovezi ale implicarii fortelor armate ruse in Ucraina. Cuiva i-a fost foarte frica de asta si ... l-a ucis", a afirmat Porosenko.

Petro PorosenkoFoto: AGERPRES

Presedintele ucrainean declarase in noaptea de vineri spre sambata, imediat dupa aflarea vestii mortii lui Boris Nemtov, ca "El (Boris Nemtov - n.red.) a fost o punte intre Ucraina si Rusia, iar aceasta legatura a fost distrusa de focurile de arma ale unui asasin. Cred ca acest lucru nu este intamplator".

Peste 5.600 de oameni si-au pierdut viata in conflictul separatist cu rebelii pro-rusi din estul Ucrainei, din aprilie 2014. Conflictul a izbucnit dupa inlaturarea de la putere in Ucraina a unui presedinte sprijinit de Moscova si dupa anexarea Crimeei de catre Rusia.

Kiev-ul si aliatii sai occidentali sustin ca rebelii din estul tarii sunt finantati si inarmati de Rusia, insa Moscova neaga orice implicare.