Comitetul de Investigatii rus are in vedere mai multe directii de ancheta in cazul asasinarii opozantului lui Vladimir Putin, Boris Nemtov, inclusiv posibilitatea ca atacul asupra sa sa fi fost o incercare de a destabiliza situatia politica din tara, relateaza agentia de stiri Interfax, citata de Reuters.

Boris Nemtov in 2003Foto: World Economic Forum

Potrivit agentiei rusesti, comitetul, care raspunde direct presedintelui Vladimir Putin, mai ancheteaza si varianta ca asasinarea sa fie un atac islamist, sau sa existe legaturi cu situatia din Ucraina.

Opozantul rus Boris Nemtov a fost impuscat in centrul Moscovei in noaptea de vineri spre sambata, a anuntat politia capitalei, relateaza AFP. Politia, citata de agentia de presa RIA Novosti, a raportat ca mai multe persoane au fost martori la asasinat. Intr-un interviu recent, Boris Nemtov declara ca se teme de presedintele rus Vladimir Putin si ca acesta ar putea sa il omoare din cauza opozitiei sale fata de razboiul din Ucraina, noteaza BBC. In acelasi timp, conform unui purtator de cuvant al Kremlinului, Putin a condamnat aceasta crima.

"Boris Nemtov se plimba alaturi de o tanara pe Marele pod de piatra (Bolshoy Kamenny), aflat in apropierea Kremlinului, moment in care a fost impuscat in spate de patru ori, acest lucru ducand la moartea sa", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Interne, Elena Alexeeva, postului Rusia 24.