Departamentul american de Justitie a anuntat ca inchide investigatia privind uciderea adolescentului de culoare Trayvon Martin in 2012, fara a depune acuzatii impotriva barbatului care l-a ucis, George Zimmerman.

Oficiali din cadrul Departamentului de Justitie s-au intalnit marti cu familia lui Martin si au anuntat ca nu vor depune acuzatii impotriva lui Zimmerman, in conditiile in care joi se implinesc trei ani de la aceasta crima, Informeaza Mediafax citand ABC News.

Procurorii federali au conchis ca nu exista suficiente dovezi care sa arate ca Zimmerman a incalcat in mod intentionat drepturile civile ale baiatului de 17 ani.

Procurorul general adjunct Vanita Gupta a tinut sa precizeze ca decizia autoritatilor de a nu formula acuzatii federale in acest caz nu scuza focurile de arma care au determinat moartea unui adolescent.

George Zimmerman, un agent de paza voluntar care l-a ucis pe adolescentul de culoare Trayvon Martin pe 26 februarie 2012, in Florida, a fost achitat la 13 iulie 2014 de acuzatia de omor calificat cu caracter rasist.

Procesul a starnit dezbateri ample in Statele Unite, Zimmerman fiind acuzat de reprezentanti ai opiniei publice de atac cu caracter rasist, insa juratii s-au lasat convinsi ca a fost un caz de legitima aparare.

George Zimmerman, in varsta de 29 de ani, l-a impuscat mortal pe Trayvon Martin, in varsta de 17 ani, in timp ce agentul pazea o proprietate din statul Florida.