Doua avioane de lupta turce s-au prabusit marti, in timpul unui exercitiu de antrenament, in provincia Malatya din centrul Turciei, toti cei patru piloti aflati la bord pierzandu-si viata, a anuntat armata, potrivit Reuters.

Contactul cu avioanele de recunoastere de tip RF-4E a fost pierdut la scurt timp dupa ce acestea au decolat de la baza aeriana din Malatya, marti seara, pentru un antrenament de noapte planificat, se precizeaza intr-un comunicat postat pe site-ul Statului Major turc.

"Operatiunile de cautare au fost incepute imediat. La ora 20.45, epavele celor doua avioane ale noastre au fost gasite si, din pacate, patru piloti si-au pierdut viata", se mai arata in comunicat, care nu ofera insa nicio informatie cu privire la cauzele accidentului.

Avioanele s-au prabusit in districtul Akcadag, la peste 150 de kilometri nord de granita cu Siria, a declarat o sursa militara pentru Reuters.

Turcia are a doua cea mai mare armata din NATO, iar in ultimii ani avioanele sale de lupta au jucat un rol activ in patrularea granitelor agitate cu tarile sale vecine Irak si Siria. In 2012, fortele aeriene siriene au doborat un avion F-4 turc deasupra Marii Mediterane.