Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC) a anuntat demisia presedintelui Rajendra Pachauri in urma unor acuzatii de hartuire sexuala, scrie AFP.

"Biroul IPCC il desemneaza marti, in conformitate cu procedurile sale, pe vicepresedintele Ismail El Gizouli ca presedinte interimar", se arata intr-un comunicat al autoritatii.

"Desemnarea lui Gizouli vine dupa decizia lui Rajendra Pachauri de a demisiona din functia de presedinte al IPCC", se mai arata in comunicat.

Rajendra Pachauri, 74 de ani, este acuzat de o femeie de 29 de ani, cercetator in centrul acestuia de studii din New Delhi, The Energy and Resources Institute (TERI).

"O femeie a depus plangere impotriva sa pentru hartuire sexuala (...) in urma cu o saptamana si o ancheta este in curs de derulare", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din New Delhi, Rajan Bhagat.

Femeia il acuza in special ca i-a trimis mailuri, SMS sau mesaje prin intermediul WhatsApp. Pachauri a respins aceste acuzatii si spune ca mesageria sa electronica si telefonul mobil i-au fost piratate.

Aceste probleme vin intr-un an crucial pentru negocierile asupra climatului, care ar urma sa se incheie cu Conferinta de la Paris, in decembrie.