Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, inlaturat de la putere in februarie 2014 si refugiat in Rusia, promite sa revina pentru a ajuta Ucraina, confruntata cu un conflict separatist, conform unui interviu acordat postului Pervi Kanal, prezentat de Le Figaro, citeaza Mediafax.

Viktor IanukoviciFoto: Agerpres

"Imediat ce voi avea posibilitatea, vreau sa revin si voi face totul pentru a imbunatati situatia in Ucraina", a declarat Ianukovici.

"Daca Dumnezeu m-a lasat in viata, poate inca mai este nevoie de mine", a apreciat Ianukovici, inlaturat din functia de presedinte al Ucrainei pe 21 februarie 2014, dupa protestele violente de la Kiev, soldate cu 100 de morti.

"In momentul de fata, tara este distrusa, arbitrarul si nedreptatea domnesc in Ucraina", a acuzat Ianukovici.

"In tot acest timp, am fost obsedat de ideea de a reveni in fruntea miscarii de protest fata de Administratia pro-occidentala de la Kiev, dar toti sustinatorii mei s-au opus", a adaugat Ianukovici.

Imediat dupa inlaturarea presedintelui pro-rus Viktor Ianukovici, la sfarsitul lunii februarie 2014, Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea, iar in estul tarii a izbucnit un conflict separatist soldat cu cel putin 5.700 de morti.