Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a apreciat joi ca ideea promovata de diverse organizatii teroriste potrivit careia Occidentul ar fi in razboi impotriva Islamului este o "minciuna oribila", transmite AFP.

"Comunitatile musulmane, inclusiv intelectualii si liderii religiosi, au responsabilitatea de a lupta nu numai impotriva interpretarilor eronate ale Islamului, ci si impotriva minciunilor potrivit carora am fi angajati intr-o ciocnire a civilizatiilor", a declarat Obama, in ultima zi a unui summit consacrat in special luptei impotriva gruparilor jihadiste.

"Ideea potrivit careia Occidentul este in razboi cu Islamul este o minciuna oribila. Oricare ar fi religia noastra, avem cu totii responsabilitatea sa o respingem (ideea - n.r.)", a mai spus presedintele american in fata reprezentantilor din aproximativ 60 de tari reuniti la summitul organizat la Washington.

"Aceasta notiune este soclul pe care teroristii isi construiesc ideologia si pe care incearca sa justifice violenta", a adaugat el.