Peste 400.000 de persoane, potrivit politiei, au participat, miercuri, in Argentina la un mars al tacerii in memoria procurorului Alberto Nisman, la apelul magistratilor si opozitiei, relateaza France Info, potrivit Mediafax.

Mars in memoria lui Alberto NismanFoto: Captura Youtube.com

Peste 400.000 de argentinieni au defilat in ploaie, scandand "Dreptate". In primul rand al marsului s-au aflat vaduva procurorului Nisman si cele doua fiice ale lor, in varsta de 15 si, respectiv, sapte ani. "Nu plang pentru Nisman, plang pentru tine, Argentina", se putea citi pe o pancarta, in timp ce altele proclamau "Sunt Nisman".

Guvernul a calificat aceasta reuniune drept un "puci", pentru ca acuzatiile lui Nisman au avut ca scop sa implice Argentina in conflictul din Orientul Mijlociu. La televiziune, presedintele Cristina Kirchner a declarat inaintea manifestatiei: "Va cer sa deschideti bine ochii. Eu nu vorbesc despre o conspiratie, (ci) este vorba despre o lume a intereselor" geopolitice.

Kirchner se confrunta cu nemultumirea a sute de mii de argentinieni la o luna dupa moartea procurorului Nisman. Magistratul a decedat in conditii suspecte, in timp ce o acuza pe presedinta ca a obstructionat ancheta privind un atentat antievreiesc din 1994.