Politia daneza a confirmat marti seara identitatea barbatului suspectat de comiterea doua atacuri armate mortale la sfarsitul saptamanii trecute la Copenhaga, identificandu-l ca fiind Omar al-Hussein, in varsta de 22 de ani, transmite AFP.

"Politia din Copenhaga poate confirma acum informatiile publicate de presa cu privire la identitatea presupusului criminal", a aratat Politia intr-un comunicat de presa.

Omar al-Hussein, nascut in Danemarca din parinti palestinieni, a fost ucis duminica dimineata in timpul un schimb de focuri cu politia dupa ce sambata a deschis focul asupra unei cafenele in care se desfasura o dezbatere privind islamul si libertatea de exprimare. Un civil si-a pierdut viata in acest prim atac, iar ulterior barbatul a ucis un evreu in unei sinagoci din capitala daneza.

Cinci politisti au fost raniti in aceste atacuri.

Ancheta a aratat ca tanarul a incercat anterior, fara succes, in cafeneaua atacata "prin alte intrari in afara de intrarea principala", se mai arata in aceeasi declaratie.

Prima sa victima a fost impuscat pe strada, cu o arma care a fost gasita ulterior pe un teren de fotbal din cartierul sau. Cele doua arme folosite ulterior in atacul asupra sinagogii au fost gasite asupra sa dupa ce a fost impuscat de autoritati, au mai declarat anchetatorii.