MAE informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Turciei ca, in urma ninsorilor abundente si a rafalelor de vant preconizate pentru 17 si 18 februarie, compania Turkish Airlines va anula peste 120 de zboruri interne si internationale cu plecare sau sosire in Istanbul.

Zborurile companiei Tarom intre Bucuresti si Istanbul nu au fost afectate de starea vremii, insa exista posibilitatea suspendarii acestora, in functie de evolutia conditiilor meteorologice, se mentioneaza in comunicatul transmis de Ministerul de Externe, potrivit Mediafax.

MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc la Istanbul in perioada mentionata, inclusiv cei care se vor afla in tranzit pe aeroporturile Ataturk si Sabiha Gokcen, avand escala spre alte destinatii, sa ia in calcul posibilitatea anularii unora dintre zborurile companiei Turkish Airlines, pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile.

In perioada precizata, toti pasagerii sunt rugati sa contacteze compania aeriana inaintea efectuarii calatoriei, pentru a se informa cu privire la eventualele modificari si sa urmareasca evolutia situatiei pe pagina oficiala de internet a companiei Turkish Airlines.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte site-urile de specialitate si sa urmareasca site-ul MAE, la rubrica "Sfaturi, alerte de calatorie" pentru informatii actualizate, inainte de a se deplasa in strainatate.