Rebelii pro-rusi au intrat in Debaltseve unde se lupta cu armata ucraineana care incearca sa pastreze controlul asupra acestui oras strategic din estul Ucrainei, in ciuda acordului de incetare a focului care a intrat in vigoare duminica, au anuntat responsabili ucraineni si separatisti, citati de AFP.

Ora 17:08 Ministrul Apararii din Republica separatista Donetsk: Debaltseve va intra integral, in scurt timp, sub controlul militiei pro-ruse

Orasul strategic Debaltseve din regiunea Donetsk va fi, in curand, integral sub controlul militantilor pro-rusi, sustine ministrul Apararii din Republica separatista autoproclamata Donetsk Vladimir Kononovm potrivit Itar Tass. Liderul separatist sustine ca acest lucru s-ar putea intampla chiar in cursul zilei de marti.

Kononov precizat ca in zona lupta impreuna atat fortele separatiste din Donetsk, cat si cele din Lugansk, Debaltseve fiind o zona de granita in cele doua regiuni separatiste

"Luptele s-au mutat in interiorul orasului (...) Rebelii folosesc mortiere, lansatoare de grenade si arme de foc", a declarat adjunctul sefului politiei din Debaltseve, Olexandr Kiva, ale carui afirmatii au fost confirmate de un purtator de cuvant militar.

O sursa separatista, citata de agentia rusa Interfax, a afirmat ca rebelii au preluat deja controlul asupra celei mai mari parti a orasului, care este incercuit de mai multe saptamani.

"Ministrul apararii" din autoproclamata republica a Donteskului afirma ca orasul Debaltsevo va intra in curand sub controlul insurgentilor, "poate chiar azi".

"In urmatoarele zile, poate chiar azi, Debaltsevo va fi sub controlul" rebelilor, a declarat Vladimir Kononov, citat de agentia Tass.