Kievul ar trebui "ars cu napalm" pentru salvarea rusilor din Donbas (estul Ucrainei), a declarat Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranationalist), intr-o interventie in direct la postul de televiziune rus NTV, potrivit publicatiei poloneze Rzeczpospolita, citata de saptamanalul ucrainean Zerkalo nedeli.

'Daca in Donbas ar trai finlandezi, polonezi sau baltici, as spune ca acestia ar trebui batuti, strangulati, distrusi. Vorbesc sincer. Dar in Donbas traiesc rusi. Astfel, de la distanta, din Donetk, Kievul ar trebui distrus, ars cu napalm. Pentru ca se duce un razboi impotriva rusilor', a afirmat vicepresedintele Dumei de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), citeaza Agerpres.

El a adaugat, potrivit Rzeczpospolita, ca ucrainenii bombardeaza, in prezent Donbasul, iar apoi ar putea declansa o ofensiva impotriva Belgorodului sau chiar a Moscovei.

'Pentru a nu se ajunge la o astfel de situatie, trebuie distrusa intreaga infrastructura din Kiev, toate cladirile administrative. Populatia civila nu va fi afectata in acest caz, nimeni nu se va atinge de vreun civil', a spus liderul LDPR, unul din principalii propagandisti ai Kremlinului.