Casa Alba a condamnat duminica "uciderea demna de dispret si lasa" a 21 de egipteni in Libia de catre militantii gruparii Statul Islamic si a cerut o solutie politica pentru conflictul din tara.

"Aceasta ucidere a unor oameni nevinovati este doar cea mai recenta dintre numeroasele acte violente comise de teroristi afiliati IS impotriva locuitorilor regiunii, inclusiv uciderea a zeci de soldati egipteni in Sinai, care care nu face altceva decat sa determine comunitatea internationala sa se uneasca impotriva gruparii", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, citat de Reuters.

"Acest act atroce subliniaza inca o data nevoia urgenta a unei solutii politice a conflictului din Libia" a adaugat oficialul.

Gruparea Statul Islamic a difuzat duminica o inregistrare video care prezinta decapitarea a 21 de barbati dspre care spune ca sunt egipteni de confesiune crestina.

Informatia a fost confirmata de catre un purtator de cuvant al Bisericii Copte din Egipt.

Potrivit imaginilor postate pe Internet, barbati imbracati in combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executati recent in Siria de catre SI, sunt aliniati pe o plaja cu mainile legate la spate, dupa care sunt decapitati. In ziua de 12 ianuarie, aripa libiana a gruparii extremiste sunnite a anuntat ca detine ostatici 21 de egipteni de confesiune crestina.

Imaginile, postate pe Youtube, sunt socante.