Un al doilea atac armat a avut loc in capitala daneza Copenhaga, de aceasta data asupra unei sinagogi, in noaptea de sambata spre duminica, doi politisti fiind raniti, unul in picior si celalalt la brat, transmite Reuters. Politia daneza a impuscat un barbat, dupa o vanatoare de proportii, despre care sustine ca este atat autorul atacului de la sinagoga cat si al atacului terorist de sambata de la o cafenea din capitala daneza, in care un civil si-a pierdut viata si 3 politisti au fost raniti.

Un al doilea atac la CopenhagaFoto: Captura Youtube.com

Doi civili au murit in atacurile de la Copenhaga. Premierul danez a descris primul atac, care prezinta unele asemanari cu atacurile islamiste de la Paris din luna ianuarie asupra redactiei saptamanalului de satira Charlie Hebdo, drept un atac terorist.

Un barbat a fost ucis in primul atac, produs asupra unei cafenele in care avea loc o dezbatere pe tema islamului si a libertatii de expresie. La dezbatere participa si controversatul artist suedez Lars Vilks, amenintat cu moartea in repete randuri din cauza unor caricaturi ale profetului Mahomed. Politia daneza sustine ca acesta a fost tinta atacului.

O alta persoana a murit intr-un atac asupr unei sinagogi aflate in apropierea cafenelei.