Opt militari ucraineni si trei civili au fost ucisi de separatisti pro-rusi in ultimele 24 de ore in Ucraina, in pofida incheierii acordului de pace joi la Minsk, potrivit unui prim bilant al autoritatilor, citat de AFP. "Ucraina a pierdut 8 militari in bombardamentele si luptele din ultimele 24 de ore, alti 34 au fost raniti", a anuntat un purtator de cuvant al armatei ucrainene.

Ora 12:35: Doi civili au fost ucisi si alti sase au fost raniti vineri dimineata de un obuz intr-o cafenea din Shchastya (regiunea Lugansk, fief al rebelilor pro-rusi), a anuntat administratia regionala, potrivit Reuters. Alte cateva obuze au provocat pagube in alte zone ale orasului la sistemul de incalzire, liniile electrice si alimentarea cu apa.

De asemenea, trei civili au fost ucisi si cinci au fost raniti in bombardamentele din zona Lugansk, centrul administrativ al regiunii cu acelasi nume, fief al rebelilor prorusi.

Armistitiul negociat saptamana aceasta la Minsk de presedintii rus Vladimit Putin, ucrainean Petro Porosenko si francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel urmeaza sa intre in vigoare la miezul noptii de sambata spre duminica (duminica, 0.00 ora Ucrainei si a Romaniei).

Uniunea Europeana va reactiona prompt in cazul incalcarii armistitiului de la Minsk pentru incetarea ostilitatilor in estul Ucrainei, semnat joi si care urmeaza sa intre in vigoare in noaptea de sambata spre duminica, a avertizat presedintele Consiliului European, Donald Tusk, dupa summitul de la Bruxelles. UE va fi pregatita atat pentru evolutii pozitive, cat si negative, dar daca armistitiul de joi nu va fi respectat Bruxellesul va lua "toate masurile necesare", a declarat Tusk intr-o conferinta de presa.