O amnistie oferita partilor in conflict in estul Ucrainei ca parte a unui nou acord de armistitiu nu ii va include pe cei care au doborat zborul MH17 Malaysia Airlines anul trecut, a promis joi presedintele ucrainean Petro Porosenko, informeaza agentia DPA, citata de Agerpres.

"Nicio lege nu-i va ierta pe teroristii care au organizat atacul asupra victimelor nevinovate ale MH17", a spus Porosenko la Bruxelles, dupa discutii purtate cu liderii UE.

"Noi nu ii vom ierta niciodata si ei trebuie si vor fi pedepsiti de instante".

El a precizat ca a transmis acest mesaj primului ministru olandez Mark Rutte. Majoritatea celor 298 de persoane la bordul avionului de pasageri, doborat la 17 iulie in estul Ucrainei, erau cetateni olandezi.

Rebelii din Ucraina sprijiniti de Rusia sunt suspectati de a fi in spatele incidentului, desi nu se stie cine a fost responsabil, aminteste DPA.

Ministrul olandez de externe Bert Koenders a declarat ca trebuie facuta dreptate, in timp ce parlamentul de la Haga a cerut o garantie ca anchetele penale continua nestingherit.

Rudele victimelor au insistat ca "cei responsabili pentru prabusire si, prin urmare, pentru uciderea celor 298 de pasageri nevinovati, sa fie anchetati, urmariti si pedepsiti".