Serviciile de interventie le-au cerut locuitorilor din orasul catalan Igualada si din zonele adiacente sa ramana in locuinte si sa inchida ferestrele dupa ce un nor toxic a acoperit orasul, in urma unei explozii produse la o uzina chimica, relateaza portalul TheLocal.es, citat de Mediafax.

Locuitorilor li s-a cerut sa ramana in spatii inchise, sa inchida toate ferestrele si aparatele de ventilatie si sa nu mearga sa isi ia copiii de la scoala pana cand nu va fi indepartat pericolul, relateaza cotidianul El Pais.

Potrivit cotidianului catalan La Vanguardial, o explozie s-a produs la uzina chimica Simar joi dimineata, in jurul orei 09.00 (10.00 ora Romaniei), cand incarcaturile a doua camioane s-au amestecat in timp ce erau descarcate, provocand un incendiu. Doua persoane au fost ranite, iar starea lor de sanatate nu este cunoscuta pentru moment, afirma La Vanguardia.

Serviciile de interventie spaniole au facut apel la calm, pe Twitter, cerand populatiei sa nu se puna in pericol iesind afara pentru a face fotografii norului toxic. "Nu este un joc", afirma mesajul.

"Din nefericire, in zona nu prea bate vantul, asa ca va dura ceva mai mult pana cand norul toxic se va dispersa", a declarat Ramon Espadaler, de la Ministerul catalan de Interne, pentru El Pais.