Autoritatile britanice au dat in urmarire prin Interpol doi suspecti, prezentati ca fiind cetateni romani, acuzati ca au amenintat cu decapitarea doua eleve ale unei scoli militare din nord-estul Angliei, afirma surse citate de site-ul de stiri ChronicleLive, potrivit Mediafax. Incidentul atribuit romanilor a avut loc pe 21 ianuarie, in fata unui centru pentru pregatirea militarilor din Tyneside (nord-estul Angliei).

Doi barbati - care pana acum fusesera considerati arabi sau asiatici - au amenintat doua eleve in varsta de 18 ani ale scolii militare, folosind expresii obscene si comentand ca ar putea sa le decapiteze.

"Cei doi barbati, care au aproximativ 40 de ani, nu au avut nicio tentativa de agresiune fizica sau de a cobori din masina in care erau, proferand amenintarile si indepartandu-se rapid", a comunicat Politia din regiunea britanica Northumbria.

Autoritatile britanice au anuntat marti ca cei doi suspecti au fost identificati, fiind doi cetateni romani care probabil au parasit Marea Britanie, fiind cautati prin intermediul Interpol.

Ultima data, suspectii au fost vazuti cu o masina marca Opel Zafira avand numarul de inmatriculare aparent olandez - 74-GT-LF.

"I-am identificat pe cei doi indivizi care se deplasau cu un vehicul marca Vauxhaul (Opel) Zafira; stim ca sunt romani, nu asiatici, asa cum se crezuse initial. Cei doi suspecti au parasit Marea Britanie si am luat legatura cu Interpol pentru a-i localiza si a discuta cu ei", a declarat Richie Jackson, un oficial al Politiei Gateshead (Tyneside).

"Pe parcursul anchetei, ne-am dat seama ca a fost un incident izolat, in care cei doi au facut comentarii inadecvate la adresa celor doua fete", a precizat Jackson.

Marea Britanie si alte state occidentale au luat masuri stricte de securitate in ultimele luni pe fondul amenintarilor proferate de organizatia terorista Stat Islamic in Irak si Siria. Un militar britanic, Lee Rigby, a fost decapitat in mai 2013 de doi islamisti, in centrul Londrei. In Australia, politia a arestat marti doi barbati suspectati ca planuiau sa comita un o decapitare in public, in Sydney.

Organizatia terorista Stat Islamic in Irak si Siria a executat numerosi ostatici prin decapitare, inclusiv cetateni americani, britanici, japonezi si francezi.