Prezentatorul vedeta al televiziunii americane NBC, Brian Williams, a fost suspendat pentru sase luni, fara salariu, dupa ce a deformat evenimentele traite in Irak, in 2003, cand a sustinut ca elicopterul in care se afla a fost atacat cu lansatoare de rachete, scrie AFP.

Brian Williams, care prezinta jurnalul de seara al NBC din 2004, este unul dintre cei mai celebri prezentatori din Statele Unite si si-a reinnoit contractul cu televiziunea in decembrie, pentru 10 milioane de dolari pe an.

"In cadrul jurnalului sau de vineri 30 ianuarie 2015, Brian a deformat evenimente care s-au produs atunci cand relata razboiul din Irak in 2003. A devenit clar ulterior, cu alte ocazii, ca Brian a facut acelasi lucru povestind aceeasi istoria. A gresit, este total nepotrivit pentru pozitia lui Brian", a precizat presedintele NBC News Deborah Turness.

Brian Williams afirmase in 30 ianuarie ca un elicopter la bordul caruia calatorea in Irak in 2003 a fost atacat cu lansatoare de rachete.

Dupa ce militarii au pus sub semnul intrebarii versiunea sa, pe retelele sociale, acesta si-a cerut scuze in direct in 5 februarie, afirmand ca a fost vorba de o greseala.