Doua explozii, una vizand o farmacie apartinand ministrului albanez de Interne, iar cealalta un apartament al unui oficial din Politie, s-au produs marti dimineata la Tirana, fara a face victime, si au fost calificate drept "acte teroriste" de catre premierul albanez Edi Rama, relateaza AFP.

Reactionand la aceste evenimente, premierul Edi Rama a condamnat "actele teroriste care au vizat intimidarea ministrului de Interne Saimir Tahiri". "Cei responsabili vor fi rapid descoperiti si adusi in fata justitiei", a adaugat Rama.

Prima explozie s-a produs la ora 01.00 GMT si a distrus o farmacie din capitala albaneza ce apartinea familiei lui Tahiri, a informat politia intr-un comunicat.

A doua explozie, care s-a produs aproximativ la aceeasi ora, a avut loc in fata intrarii in apartamentul unui oficial din politie, a adaugat sursa citata, precizand ca exploziile au provocat importante pagube materiale.

Mai mult, politia a anuntat ca a dezamorsat un al treilea dispozitiv explozibil in jurul orei 05.15 GMT, in apropiere de o statie de autobuz situata la cativa metri de locul ude s-a produs prima explozie.

Parchetul albanez a anuntat marti ca "a deschis o ancheta privind acte de terorism", fara a oferi insa si alte detalii cu privire la aceste evenimente.