Igor Dodon, liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), afirma ca presedintele rus Vladimir Putin este pentru el un politician exemplu, acesta fiind un "statalist si un patriot puternic", transmite Unimedia.info.

Igor DodonFoto: Agerpres

"Pentru mine Vladimir Putin este un model de politician. Deoarece este un statalist si un patriot puternic, a facut regula in tara sa, interesele poporului sau stau in capul mesei, ei fiind mai presus decat orice. Putin nu se lasa batut si santajat de nimeni, este un lider care ar fi un model pentru mine", a declarat Dodon intr-o emisiune televizata.

Totodata, acesta a mai punctat si faptul ca relatiile dintre formatiunea pe care o conduce si Federatia Rusa sunt destul de bune.

"Confirm, noi socialisti avem relatii destul de bune in Federatia Rusa, la nivel destul de inalt, conducerea de varf a Federatiei Ruse. Acest lucru demonstreaza inca o data ca socialistii pot rezolva acele probleme care sunt pe agenda bilaterala moldo-rusa, si cu exporturile, si cu migrantii si altele", a mai spus deputatul.

PSRM s-a clasat pe primul loc in alegerile parlamentare din Republica Moldova, desfasurate la 30 noiembrie 2014, cu 20,77% din voturi, obtinand 25 de mandate in Parlament, unul dintre ele castigat de presedintele formatiunii, Igor Dodon.

Unimedia.info aminteste ca Igor Dodon si Zinaida Greceanii au avut, in campania electorala, o scurta intrevedere cu presedintele rus Vladmir Putin. Intrevederea avut loc dupa o receptie organizata cu ocazia Zilei unitatii nationale a Federatiei Ruse, sarbatorita pe 4 noiembrie. Totodata, poza in care Igor Dodon si Zinaida Greceanii apar alaturi de presedintele rus a fost folosita in cadrul campaniei electorale.