Guvernatorul statului american Massachusetts, Charlie Baker, a decretat stare de urgenta dupa ce Serviciul national de meteorologie (NWS) a emis un avertisment de ninsori pentru centrul statului New York si cea mai mare parte a regiunii New England, din nord-estul Statelor Unite, relateaza CBS News, citat de Mediafax. Baker a luat in considerare interzicerea transporturilor in tot statul, dar a renuntat intrucat anumite regiuni nu se vor confrunta cu ninsori abundente, precizeaza CBS Boston. Aceasta este a treia saptamana consecutiva cand regiunea de nord-est a Statelor Unite se confrunta cu o furtuna de zapada.

Tribunalele au anuntat ca vor fi inchise luni din cauza conditiilor meteorologice, motiv pentru care procesul de selectie a juratilor in cazul atentatului de la Maratonul din Boston si procesul pentru crima in care este judecat fostul fotbalist Aaron Hernandez vor fi amanate.

NWS a emis avertismente de ninsori valabile pana marti dimineata pentru centrul statului New York, vestul muntilor Catskills si cea mai mare parte a regiunii New England, din nord-estul Statelor Unite.

Orasul Boston se pregateste de noi ninsori abundente, dupa ce sistemul de transporturi a fost perturbat zilele trecute din cauza acumularii de zapada si gheata, pe fondul echipamentelor invechite.