​Presedintele rus efectueaza o vizita oficiala la Cairo si a acordat un interviu cotidianului Al-Ahram. Continutul, comunicat de biroul de presa al Kremlinului si preluat de presa germana, arata o atitudine intransigenta a lui Putin in legatura cu criza ucraineana. Violentele din estul Ucrainei ar fi “un raspuns la lovitura de stat sustinuta de catre Vest”.

Conflictul din regiunile separatiste va dura “pana cand ucrainenii vor reusi sa se inteleaga intre ei”, a spus seful de la Kremlin in interviul citat. Guvernul de la Kiev s-ar afla intr-o situatie catastrofala si fara iesire, conform aprecierii lui Putin, iar operatiunea militara declansata impotriva separatistilor ar fi “o actiune de pedepsire” ce trebuie incheiata.

In interviul mentionat, Putin a cerut guvernului de la Kiev sa incheie si blocada economica impusa regiunilor separatiste si sa initieze negocieri directe cu liderii de acolo. In interviu, presedintele rus nu a cerut nimic de la separatisti, nici macar incetarea luptelor.

surse:Spiegel/Welt