DUn incendiu de padure declansat la poalele muntilor Sierra Nevada s-a extins pe o suprafata de peste 2.800 de hectare, distrugand aproximativ 40 de imobile si determinand evacuarea a doua orase mici din nordul statului american California, relateaza Mediafax citand Los Angeles Times.

Peste 36 de case si alte imobile au fost distruse de flacari, dintre care cel putin 20 de locuinte din orasul Swall Meadows, a informat departamentul de pompieri din California, Cal Fire.

Doua orase au fost evacuate din cauza incendiului, care a izbucnit vineri dupa-amiaza si s-a extins pe o suprafata de peste 2.800 de hectare din cauza rafalelor puternice de vant. Cal Fire a precizat ca sambata dupa-amiaza incendiul era controlat in proportie de 50 la suta.

Aproximativ 200 de pompieri se luptau cu flacarile, fiind ajutati de numeroase agentii de stat, precum politia rutiera din California, departamentul serifului din comitatul Inyo si Departamentul de pompieri din Paradise.

Potrivit oficialilor, pompierii au reusit sa aduca situatia sub control datorita ploii care s-a inregistrat sambata in zona. Anchetatorii incearca sa stabileasca acum cauza izbucnirii incendiului.

Un centru de evacuare a fost infiintat la Centrul comunitar Crowley Lake din comitatul Mono, pentru a gazdui persoanele care au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele.