Un protest de extrema dreapta si o contra-manifestatie de amploare simultana desfasurate duminica la Ludwigshafen (sud-vestul Germaniei) au escaladat in violente, rezultand in peste 100 de arestari operate de fortele de ordine, relateaza agentia germana de presa dpa si politia, potrivit AFP.

U jur de 500 de manifestanti de extrema drepta s-au adunat in orasul industrial din sudvestul tarii, aflat la distanta destul de mica de granita cu Franta. Protestul nu a fost autorizat, municipalitatea respingand solicitarea organizatorilor.

Sase contra-manifestatii desfasurate in acelasi timp au atras circa 2000 de persoane, potrivit autoritatilor, insa organizatorii vorbesc de 3000 - 4000 de participanti.

Politia locala arata intr-un comunicat transmis presei ca regreta faptul ca "nu toti participantii au tinut cont de apelul (autoritatilor - n.red.) de a manifesta pasnic", in jur de 200 de militanti de extrema staga fortand barajele instalate de fortele de ordine.

Agentia dpa a anuntat duminica seara ca 131 de persoane din randul contra-manifestantilor au fost arestati.

Germania este scena unor puternice curente antiislamiste, aflate la originea acestor ultime luni de proteste, si a unor contra-manifestatii de amploare, desfasurate mai ales in estul tarii.