John McCain, presedintele Comisiei pentru Fortele armate din Senatul Statelor Unite, a afirmat joi ca ia in calcul sa elaboreze un proiect de lege care sa solicite livrari de arme catre Ucraina, relateaza Itar-Tass, citata de Mediafax.

"Ne gandim la un proiect de lege" pentru livrari de arme catre Ucraina, a spus influentul senator american in cadrul unei conferinte de presa.

Anterior, McCain a sustinut pe deplin ideea livrarii de arme catre Ucraina, subliniind ca renuntarea la aceasta initiativa ar fi "un semn evident de slabiciune".

Joi, Casa Alba a anuntat ca Statele Unite nu au luat deocamdata nicio decizie privind furnizarea de armament letal Administratiei prooccidentale de la Kiev, confruntata cu un conflict separatist in estul Ucrainei.

"Deocamdata, nu a fost luata nicio decizie privind oferirea de armament Ucrainei", a declarat un purtator de cuvant al Casei Albe, citat de CNN.

Seful statului ucrainean, Petro Porosenko, a cerut Statelor Unite armament, iar secretarul de Stat american, John Kerry, a precizat joi, la Kiev, ca "presedintele (Barack Obama) analizeaza toate optiunile in functie de stadiul la care ne aflam".

Germania, Olanda, Marea Britanie si Danemarca au semnalat ca se opun inarmarii Ucrainei, de teama amplificarii conflictului separatist din estul acestei tari.