Uniunea Europeana va adauga 19 persoane si noua entitati pe lista neagra a sanctiunilor legate de conflictul din estul Ucrainei, unde separatistii si-au reluat ofensiva, au declarat joi surse europene citate de AFP.

Dintre 19 persoane niciuna nu este de prim rang si cinci sunt rusi, au precizat sursele citate. Una dintre cele noua entitati vizate este din Rusia, de asemenea.

Aceasta extindere a listei, decisa la nivelul ambasadorilor statelor membre ale UE, trebuie aprobata intr-o reuniunea a ministrilor Afacerilor externe, lunea viitoare.

Decizia de principiu a fost adoptata in urma cu o saptamana, in cadrul unei reuniuni de urgenta a ministrilor, dupa bombardarea portului ucrainean Mariupol, soldata cu 30 de morti.

Europenii, foarte divizat asupra masurillor care trebuie adoptate impotriva Rusiei, au gasit un compromis dupa ce au decis sa adauge noi persoane la lista neagra a UE.

De asemenea, aceste sanctiuni tintite au fost prelungite sase luni, pana in septembrie. Lista cuprinde in prezent 132 de persoane si 28 de entitati.