Opt garzi libiene, trei filipinezi si doi ghanezi au fost ucisi intr-un atac comis de un grup de necunoscuti contra unui camp petrolier din centrul Libiei, a anuntat pentru AFP un comandant al garzilor instalatiilor petroliere.

"Opt libieni, trei filipinezi si doi ghanezi au fost ucisi in atac. Toti au fost injunghiati, cu exceptia unui libian ucis de glont", a declarat acest ofiter, Hakim Maazzab, seful unei forte de securizare a siturilor petroliere in aceasta regiune de desert situata la 170 km sud de Syrta (centru), potrivit Agerpres.

Anterior in timpul zilei, Compania nationala a petrolului (NOC) a anuntat ca un grup armat a atacat campul al-Mabrouk operat de un joint-venture care il gestioneaza si in care grupul francez Total detine actiuni.

Insa NOC nu a fost in masura sa precizeze daca au existat victime, afirmand mai tarziu "ca a pierdut orice contact cu campul dupa evacuarea personalului".

Un purtator de cuvant de la Total a declarat miercuri ca grupul a fost informat cu privire la atac, adaugand ca "avand in vedere situatia de securitate din Libia, nu mai exista personal de la Total din 2013 in campul" petrolier. "Total nu este operatorul. Situl este operat de compania Mabruk Oil Operation, condusa de NOC".