Noul guvern din Grecia trebuie sa respecte angajamentele fata de partenerii europeni, in caz contrar riscand falimentul national, avertizeaza intr-un interviu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, conform Reuters.

"In cazul in care Grecia schimba in mod unilateral acordurile, atunci nici ajutoarele financiare nu vor mai ajunge in aceasta tara, iar statul nu va mai putea sa se finanteze", subliniaza Schulz, potrivit unui extras dintr-un interviu care va aparea joi.

Presedintele Parlamentului European sustine ca Grecia nu are alta alternativa decat sa respecte angajamentele, conditie necesara pentru eventuale discutii privind unele concesii ce se pot face Atenei.

Intrebat ce reprezinta aceste concesii, Schulz spune ca exista alternative la masurile dure de austeritate, adaugand ca nici el, nici presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker nu sunt sustinatorii unor astfel de politici.

"Uniunea Europeana este pregatitia sa ajute Grecia, dar acest lucru se poate intampla doar pe baza acordurilor realizate pana in prezent", completeaza Schulz.

Noul guvern de stanga de la Atena vrea sa puna capat monitorizarii reformelor de catre "troica" formata din Fondul Monetar International, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana.

Martin Schulz considera ca guvernul condus de Alexis Tsipras trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru reforma. "Daca vor tine cont de acest lucru, atunci nu vor mai avea nevoie de troica".