Un grup de lucru insarcinat cu estimarea pagubelor cauzate de Germania prin atacarea Uniunii Sovietice in 1941 urmeaza sa fie infiintat in Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, a declarat marti pentru cotidianul Izvestia deputatul Mihail Degtearev, scrie Mediafax.

"De fapt, Germania nu a platit Uniunii Sovietice reparatii pentru distrugerile si atrocitatile din timpul Marelui Razboi pentru Apararea Patriei", a declarat pentru Izvestia Mihail Degtearev, un membru al Partidului Liberal Democrat din Rusia.

"Desi cu aliatul nostru - R.D.G. (Republica Democrata Germana) - s-a incheiat dupa razboi o intelegere de incetare a platilor de reparatii, cu R.FG. si indeosebi dupa reunificarea Gerrmaniei astfel de intelegeri nu s-au semnat, ceea ce inseamna ca problema ramane deschisa si extrem de actuala", a justificat el acest demers. "In plus, Germania continua sa aduca prejudicii Rusiei, promovand sanctiuni ilegale in UE", a continuat deputatul rus.

De curand, noul premier grec Alexis Tsipras a promis la randul sau ca va cere Germaniei sa plateasca despagubiri pentru un imprumut acordat de Grecia in 1942, la presiunea nazistilor.